Şair Ahmet Telli Davası

Yeri Ankara
Dava Konusu Şair Ahmet Telli hakkında, eski Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ulaş Bayraktaroğlu’nun Suriye’de IŞİD’e karşı savaşırken öldürülmesi üzerine 11 Mayıs 2017 tarihinde Ankara Yüksel Caddesi’nde yapılan basın açıklaması nedeniyle beş yıl sonra dava açıldı. 4 Ekim 2022 tarihli iddianamede, Telli’nin “Dövüşen Anlatsın” kitabından iki şiir okuması “terör örgütü propagandası” olarak değerlendirildi. İddianamede 12 Haziran 2017 tarihinde Ahmet Telli’ye ait olduğu iddia edilen bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşım da delil olarak gösterildi.
15 Şubat 2023 tarihinde mahkemeye gönderilen ilk bilirkişi raporunda, Telli’nin söz konusu eylemde yaptığı konuşma ile “Dövüşen Anlatsın” kitabından okuduğu şiire yer verildi.
28 Şubat 2023 tarihinde hazırlanan ek bilirkişi raporunda ise Telli adına açılan 408 Twitter hesabı olduğu bilgisi yer aldı. Raporda, Telli’nin fotoğrafını profil fotoğrafı olarak kullanan 6 hesabın IP numarası tespitinin yapılamadığı ve bu nedenle Telli’ye ait olup olmadığını incelemenin mümkün olmadığı belirtildi.

https://www.reportare.com/soz/sair-ahmet-telli-21-mart-dunya-siir-gununde-yargilaniyor/
https://www.reportare.com

Telli, 21 Mart 2023 tarihinde yapılan duruşmada Twitter hesapları ile ilgisinin olmadığını açıkladı.
Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor.

Sanık/lar Ahmet Telli
Suçlama TMK 7/2 Örgüt Propagandası
Karar Dava, 4 Temmuz 2023 tarihinde hapis cezası kararı ile sonuçlandı